T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / SEYHAN - Şehit İdris Güler Ortaokulu

BİLİŞİM NEDİR? BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ NELERDİR?

Bilişim Nedir?

Bilişim, insanların ihtiyaç duyduğu bilgilerin düzenli ve sistematik olarak özellikle teknolojik cihazlar aracılığıyla işlenmesidir. İlk kez 1957 yılında Alman bilgisayar bilimcisi Karl Steinbuch tarafından kullanılan bilişim kavramı, bilginin üretilmesi, bilginin depolanması ve bilginin insanlara sunulması süreçlerini kolaylaştıran yöntemler içerir. 

Bilişim Teknolojileri Ne Demektir?

Bilişim faaliyetlerinin teknolojik cihazlar yoluyla insanlara sunulması sürecini düzenleyen, gerçekleştiren araçlara ve yöntemlere bilişim teknolojileri denir. Bilişim teknolojileri kullanımı, enformatik çağda bilginin herkes tarafından erişilebilir olması açısından büyük önem taşımaktadır. 

Bilişim teknolojileri için kullanılan araçlardan en popüleri bilgisayarlar olsa da zaman içerisinde akıllı telefonlar popülerlik konusunda bilgisayarların yerini almıştır. Elektronik ve dijital yöntemler ile geliştirilen bilişim teknolojileri, çağımızda birçok alanda vazgeçilmez haline gelmiştir. Kurum, kuruluş, şirket ve firmalar, her kategoride hizmet veren yerler artık işlerini yürüttükleri tüm veri tabanına bilişim teknolojileri sayesinde ulaşmaktadırlar.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.05.2022 - Güncelleme: 09.05.2022 12:14 - Görüntülenme: 1239
  Beğen | 0  kişi beğendi