ADANA / SEYHAN - Şehit İdris Güler Ortaokulu

SU VERİMLİLİĞİ SEFERBERLİĞİ

Bilindiği üzere değişen iklime uyum sağlanması, su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir yönetiminin sağlanması maksadıyla 31 Ocak 2023 tarihinde ulusal ölçekte başlatılan "Su Verimliliği Seferberliği" Tarım ve Orman Bakanlığının koordinasyonunda yürütülmektedir.

4 Mayıs 2023 tarihli Resmi Gazete'de 2023/9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile yayımlanan Değişen İklime Uyum Çerçevesinde Su Verimliliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nda kentsel, endüstriyel, tarımsal ve bireysel su verimliliğinin iyileştirilmesi için hedef, strateji ve eylemler belirlenmiştir.

Bu kapsamda, sektörel tedbirlerin yanı sıra bireysel su verimliliği tedbirlerinin de ivedi olarak uygulanması için Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan "Binalarda Su Verimliliği Hedefi ve Uygulama Kılavuzu"ve "Binalarda Su Verimliliği Sistem Kurulumu Talimatı"  ile resmi/özel  okul/kurumlar tarafından kullanılacak olan bilgilendirici afiş, broşür, işi akış şeması vb. materyaller www.suverimliligi.gov.tr adresinden paylaşıma açılmıştır.

Binalarda-Su-Verimliligi-Hedefi-ve-Uygulama-Kilavuzu

02-05-202402-05-202402-05-2024